Terveydenhoito :: aikuiset
VAARALLISET VILJAT

Kuusi vuotta sitten, kun luovuin viljan käytöstä, ajattelin että se on vain tilapäinen kokeilu. Näin ei kuitenkaan ollut, sillä huomasin nopeasti, että viljattomalla ruokavaliolla oli monia hyviä vaikutuksia elimistööni. Tuntui oudolta, kun niin terveelliseksi mainostettu vilja aiheutti niin monia ongelmia joista kärsin. Uskomus viljojen terveellisyyteen onkin vain suomalalainen ilmiö, jonka todistaa 2009 tehty laaja kansainvälinen tutkimus, se osoitti, ettei missään muussa maassa uskota viljojen terveellisyyteen kuin Suomessa, mutta heillä ei olekaan Pekka Puskaa. Suurin yllätys oli kuitenkin vasta tulossa uudesta ruokavaliostani, kun olin ollut jo lähes kolme vuotta ilman viljaa.

Ensimmäinen havainto oli vatsanturvotuksen loppuminen, toinen oli vireystason huomattava nousu ja unentarpeen väheneminen ja kolmas, painon putoaminen 58- kilosta 52- kiloon. Olin epäillyt jo aikaisemmin viljojen sopimattomuutta ja käynyt keliakia testissä, joka oli negatiivinen, joten viljojen syöntini jatkui. Olin pannut merkille jo nuorena, että lihan syönti pahensi oireita, erityisesti joulut jäivät lapsuudesta mieleen huonona ahdistavana olona, koska jouluna syötiin paljon juuri lihaa. Muutettuani kotoa lopetinkin heti sian- ja naudanlihan syönnin, siirryimme perheen kanssa kasvisvoittoiseen luomu-ruokaan, johon kuului kalaa ja broileria. Olin pitkiä aikoja myös pelkällä kasvisruokavaliolla.

30- vuotta ilman sian- ja naudanlihaa 
Olin ollut jo lähes kolme vuotta ilman viljaa, kun olimme kokouksessa eräässä ravintolassa. Tarkoitukseni ei ollut syödä, joten en ollut ilmoittanut viljattomasta ruokavaliostani keittiölle, ystävällinen tarjoilija lupasi kuitenkin järjestää asian. Kokous loppui ja sain ruokani, joka oli iso verinen sisäfileepihvi. Katsoin epätoivoisena lautasta, olin unohtanut sanoa, etten syö lihaa. Mieheni totesikin ”taitaa jäädä pihvi syömättä”. Hetken mietittyäni sanoin, ”kai sitä nyt saan yhden pihvin syötyä.” En muista syöneeni koskaan yhtä maukasta ateriaa, niin hyvältä pihvi maistui. Kokouspaikalta poistuttuamme sanoin miehelleni” katsotaan nyt sitten koska huono olo tulee.” EI TULLUT. Siitä alkoi jälleen lihansyöntini, nyt olen syönyt jo neljä vuotta ihanaa luomulihaa ilman minkäänlaisia oireita. Ongelma olikin siis viljassa eikä lihassa. Sisareni Marjo kärsi puolestaan lapsesta asti huonounisuudesta ja allergioista. Hän kyllä pystyi syömään vaivatta lihaa ja leipää, mutta kaalit, sipulit, herneet ja hedelmät aiheuttivat hänelle valtavat ilmavaivat ja koliikit sekä pääkivun. Viljojen pois jättämisen jälkeen hän pystyy syömään nyt kaikkia kasviksia ja hedelmiä ilman oireita. 

Suomalainen monipuolinen ruoka 
Puuroa, leipää, pastaa, pitsaa, muroja sekä muita viljatuotteita., siinä suomalainen monipuolinen ruoka. Myös kasvisruoka perustuu paljolti runsaaseen viljojen syöntiin. Silmäni avautuivat viljojen vaarallisuudelle toden teolla, kun luin lääk. tri. James Barlyn ja fil. maist.Ron Hogganin kirjan Vaaralliset Viljat, se ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Siitä kirjasta löytyy syyt niille sairauksille, joista lääketiede sanoo ”sairauden syy tuntematon” tai ”kysymyksessä on autoimmuunisairaus” tai ”sairaus on krooninen, joka vaatii elinikäisen lääkityksen.” Kirjan luettuani olin todella helpottunut; ihanaa vihdoinkin löytyy syy parantumattomina pidettyihin sairauksiin.

Viljat ovat liitetty mm. seuraaviin sairauksiin 
Keliakia, Reumataudit, HLA positiivisuus, fibromyalgia, diabetes, allergiat, astma, ihottumat, psoriasis, epilepsia, pälvikaljuus, vitiligo, MS-tauti, erityisesti KILPIRAUHASEN TULEHDUS sekä liika- ja vajaatoiminta, rytmihäiriöt, lisäkilpirauhasen ja haiman sekä lisämunuaisten sairaudet, kuukautis- ja muut hormonaalisethäiriöt, hedelmättömyys, masennus, riippuvuudet, osteoporoosi, suolistotulehdukset, mahavaivat, refluksitauti, suutulehdukset ja haavaumat, sydän- ja verisuonitaudit, nokkosihottuma, ruoka-yliherkkyydet, migreeni, useat syövät, vaskuliitti, sarkoidoosi, toistuvat tulehdukset, väsymysoireyhtymä, ADHD, skitsofrenia, käytöshäiriöt, anemia, vitamiinien ja hivenaineiden puutokset, krooniset kiputilat, jne.. Kirjasta löytyy yli 180 sairautta, joilla on yhteys viljoihin.

Miksi viljoihin tulee riippuvuus? 
Gluteiiniviljat sisältävät morfiinin tapaisia aineita jotka aiheuttavat riippuvuutta ja käyttäytymishäiriöitä sekä oppimisvaikeuksia. Nämä ruokaperäiset huumeet muuttavat immuunijärjestelmän toimintaa ja lisäävät riskiä sairastua monenlaisiin sairauksiin. Gluteiini koostuu erilaisista proteiineista ja yksi on nimeltään gliadiini. Gliadiini on yleensä se viljan proteiini, joka laukaisee juuri elimistössä autoimmuunisairaudet. Ainoa mahdollisuus parantua gluteiiniperäisistä sairauksista tai torjua niitä on TÄYSIN GLUTEIINITON ruokavalio. Jos perheessä on yksi jolle viljat eivät sovi, todennäköisesti ne eivät sovi muillekaan perheen jäsenille. Huom! Gluteiini tai gliadiini herkkyys on eri asia kuin keliakia tai hiilihydraatti-intoleranssi. Luento aiheesta 16.3.

Tavallinen tarina asiakkailta, ”kun olin ulkomaanmatkalla, vointini oli erinomainen mutta kun tulin kotiin, niin vaivat palasivat.” Kysymys, ”söitkö matkallasi viljaa? ”Enpä juuri.” Monet kertovatkin, että he ovat selvästi huomanneet viljan aiheuttavan heille ongelmia, ”mutta kun se on niin terveellistä,” niin sitä pitää syödä. Jos epäilet viljojen sopivuutta, noudata muutama viikko täysin viljatonta ruokavaliota ja syö sitten runsaasti leipää ja muuta viljaa, niin huomaat tapahtuuko voinnissasi muutos. Jos viljojen takaisin otto aiheuttaa oireita, VILJA EI SOVI SINULLE, muuten et saisi siitä oireita.

Merja Lindström

Takaisin terveydenhoito :: aikuiset sivulle