Terveydenhoito :: aikuiset
RAVINTOLISÄT TORJUVAT SYÖPÄÄ

Saamme jatkuvasti lukea lehdistä uusista tutkimuksista jotka vahvistavat sitä käsitystä, ettei ruoasta saada enää riittävästi vitamiineja ja muita ravintoaineita. Kuuma tutkimuskohde on tällä hetkellä D-vitamiini. Kuinka oikeassa luontaistuoteala onkaan ollut, kun se on jo vuosikymmeniä tarjonnut asiakkailleen ravintolisiä sairauksien torjuntaan. On hienoa, että nyt myös virallinen puoli tulee pikku hiljaa samoille linjoille, vaikka vieläkin osa viranomaisista väittää;

”MONIPUOLISESTA RUUASTA SAADAAN KAIKKI
TARVITTAVAT VITAMIINIT JA HIVENAINEET”.

Kolmekymmentä vuotta sitten, kun aloin kiinnostua ravinnon vaikutuksista terveyteen en voinut kuvitella, kuinka suuri merkitys sillä olisi elämääni. Puolivuotta sen jälkeen kun olin muuttanut perheemme ruokavalion kasvisvoittoiseksi luomuruuaksi ja ottanut käyttöön ensimmäiset ravintolisät mm. kalanmaksaöljyn, tajusin kuinka helppoa terveyteen on vaikuttaa ravinnolla ja ravintolisillä, sillä suurin osa sairauksista johtuu vitamiinien ja muiden ravintoaineiden puutoksista.

Elimistö taisteluun syöpää vastaan
Näiden omien hyvien kokemuksien kautta en ole milloinkaan epäillyt, etteikö terveyttä voitaisi palauttaa, jopa niinkin vaikeidenkin sairauksien kohdalla kuin syöpä. Sillä jos ravitsemustilannetta muutetaan elimistössä niin, että se saa kaikki mahdolliset ravintoaineet pystyäkseen palauttamaan jälleen soluaineenvaihdunnan normaaliksi, oma immuunijärjestelmä pystyy hävittämään jopa kasvaimia pois elimistöstä. Uusimmat tutkimukset viittaavat siihen, että D-vitamiini on yksi tärkeä tekijä, taistelussa syöpää vastaan. D-vitamiini on kehon oma sytostaatti, ainoa hormoni, joka hidastaa solujen jakautumista. Koeolosuhteissa se estää lähes kaikkien syöpäsolujen kasvua.

Lähetettiin kotiin kuolemaan
Muistuu mieliin eräs asiakas vuosien varrelta, joka tuli hakemaan 70-vuotiaalle äidilleen jotakin vahvistavia aineita, äidillä oli todettu laajalle levinnyt syöpä. Lääkärit katsoivat hoidoista olevan enemmän haittaa kuin hyötyä, joten lähettivät äidin kotiin kuolemaan. Annoin muutamaa sopivaksi katsomaani ainetta vietäväksi äidille. Vuodet kuluivat, tytär tuli aina vain uudelleen ja uudelleen hakemaan valmisteita. Kun kymmenen vuotta kuolemantuomiosta oli kulunut, kysyin tyttäreltä miten se äiti nyt oikein jakselee. ”Kyllä se hyvin jaksaa on jo lopettanut odottelemasta sitä kuolemaa.” Kun äiti sitten 85-vuotiaana kuoli, syy ei suinkaan ollut syöpä, vaan sydänkohtaus.

Tukihoito tärkeää
Olen neuvonut vuosien varrella satoja syöpään sairastuneita ihmisiä löytämään juuri heille sopivia tukihoitoaineita, jotta heidän elimistönsä saataisiin taistelemaan mahdollisimman tehokkaasti tätä vakavaa sairautta vastaan. Niin monesti olemme asiakkaiden kanssa voineet todeta, kuinka hyvin he kestävät rankat syöpähoidot, kun heillä on hyvä tukihoito rinnalla. Tukihoitoaineet koostuvat luonnonmukaisista ravintolisistä ja homeopaattisista valmisteista. Väitteet siitä, että luontaistuotteet haittaisivat lääkehoitojen tehoa, eivät pidä paikkaansa, niin paljon hyviä kokemuksia ja parantumisia olen nähnyt. Mielenkiintoista on aina kuunnella myös potilaiden kertomuksia siitä, kuinka lääkärit ihmettelevät heidän hyvää vointiaan ja parantelevat hoidon edetessä potilaan hoitoennustetta.

Älä kerro lääkärille
Valitettavaa on se, etteivät potilaat voi vapaasti kertoa näistä tukihoidoista hoitavalle lääkärille, koska heillä ei ole minkäänlaista koulutusta näistä asioista. Jos potilas rehellisesti kertoo käyttävänsä tukihoitoaineita, käsketään niiden käyttö lopettaa yleensä välittömästi, jolloin potilaan tila heikkenee nopeasti. Joiltakin potilailta on jopa lain vastaisesti takavarikoitu heidän käyttämiään tuotteita. Suomi on vapaa maa, jossa potilaalla on täysi oikeus käyttää myös muita haluamiaan hoitoja lääkehoidon rinnalla. Jos lääkärisi väittää, että käyttämistäsi tukihoitoaineista on haittaa, kysy aina mihin hän perustaa väitteensä. Pyydä häneltä myös tutkimukset, joissa kyseinen väite on todistettu. Hyviä neuvoja saa myös kääntymällä Antioksidanttiklinikoiden lääkärien puoleen, heillä on kymmenien vuosien kokemus juuri syöpähoitojen tukilääkityksistä.

Väärä ammatin valinta
Kuunnellessani syöpään sairastuneiden asiakkaiden kertomuksia siitä, minkälaista kohtelua he ovat porilaisilta syöpälääkäreiltä saaneet, tuntuu siltä, ettei ammatinvalinta ole mennyt ihan kohdalleen, varsinkaan kahdella naislääkärillä, joista kuulee järkyttäviä tarinoita lähes viikoittain. Syöpä on jo sairautena niin rankka kokemus, ettei lääkärin tarvitse enää omilla ennustuksillaan ja ala-arvoisella käyttäytymisellään lisätä potilaiden tuskaa.

Aina on toivoa
Onneksi ihmisen elimistö on niin hieno järjestelmä, että toivottomiltakin näyttävissä tilanteissa ihminen voi vielä parantua, jos keholle annetaan oikeat rakennusaineet käyttöön. Tästä lehdestä löytyy tietoa tutkituista valmisteita, joista on apuna sekä syövän torjunnassa, että syövän tukihoidossa.

Merja Lindström

Takaisin terveydenhoito :: aikuiset sivulle